De ervaringen van Charlotte, twee jaar later

Lianne

Tijd voor een update ~ december 2017/januari 2018

Zoals eerder te lezen was heb ik flinke resultaten gehaald in de afgelopen twee jaar.

Terugkijkend daarop is dit jaar misschien nog wel zwaarder geweest als het hele traject ervoor. Het stabiliseren en het vertrouwen hebben in je lichaam; vertrouwen hebben dat ik weer normaal kan eten zonder schema en dat je soms best even wat ongezond kan eten. Dit is voor mij niet zonder slag of stoot gegaan.

Deze periode heeft in het teken gestaan van (en nu nog steeds) verwerken en structureel veranderen.
Erachter komen waarom ik toentertijd al mijn negatieve emoties weg at.

Ineens was bij mij de energie op, ik kon niet meer volhouden om 4x in de week te sporten en volgens
mijn voedingsschema’s te houden. Met Lianne samen hebben we gezocht naar verschillende
manieren, hoe ik het nog wel vol kon houden. Zonder schema’s… met schema’s… We hebben allerlei paden bewandeld om ervoor te zorgen dat ik niet zou terugvallen. Het doel was acceptatie en groei, daarbij mijn gezonde gewicht behouden. Het sporten hervatten “komt later wel weer” – zei Lianne.

Het bijzondere aan Lianne vind ik de manier waarop ze luistert en meedenkt. Soms is niks doen, ook wat doen. Helaas heb ik een periode gehad dat ik eten zeer moeilijk vond, met elke hap voelde ik kilo’s eraan vliegen terwijl dit niet zo was. Ik sportte alleen nog maar met Lianne, verder kon ik het niet meer opbrengen.

Wij hadden dan ook de afspraak 2x per maand samen trainen, no matter what! Ik kan mij nog goed
herinneren toen ik een sportsessie had met haar, zij wist mij op zo’n manier te raken dat het zo niet
langer kon. Er moest wat veranderen, want ik bleef slecht in m’n vel zitten. Overspoeld met studie, werk, privé… maar dat mocht mijn eigen leven niet langer zó negatief beïnvloeden.

Na deze sportsessie, en onze gesprekken, zag ik in dat mijn probleem veel dieper lag en met wat aanmoediging heb ik toen besloten om hulp te zoeken. Er blijkt inderdaad meer aan de hand te zijn en ik ben nu druk bezig met therapie om alles te verwerken. Hierdoor merk ik dat het weer begint te kriebelen om te starten met zelfstandig sporten en weer goed voor mezelf te zorgen met goede voeding.

Tijdens deze sportsessie in de afgelopen periode heb ik daar gestaan met paniek; “want nou als…”

Wellicht kan ik niets meer, ben ik niet sterk meer, word ik weer dikker en slapper, etc.

Daar speelde Lianne goed op in. Het feit dat ik kwam opdagen was goed genoeg. En dat 10kg minder tillen óók prima was!

Zij liet me ervaren dat ik ook NU nog steeds trots op mijzelf mocht zijn.

Ik ben nog steeds de kilo’s kwijt – dat heb ik altijd vast weten te houden – en daar mag ik inderdaad ook trots op zijn. Dat realiseer ik me nu.

Sinds vorige maand (eind 2017) heb ik weer een fatsoenlijk eetpatroon en nog steeds een sterke basisconditie. Mijn persoonlijke angsten over het niet goed genoeg zijn, vallen steeds meer van me af. Ik heb weer zin om door te pakken!

Nu weer langzaam opbouwen, zonder schema’s en gewoon op gevoel. Iets wat ik héél spannend vind, maar juist daarom zo goed voor me is. Ook dit hoort bij mijn afval-proces, leren voor mijzelf te zorgen en zoeken naar balans.

Want de marine speelt nog steeds in mijn hoofd, maar voor nu even niet… Eerst mijn opleiding HBO-
Verpleegkundige afronden, naast mijn full-time baan als verpleegkundige. En dan uiteindelijke gaan
Lianne en ik weer samen knallen om dan óók mijn Marine-doel te bereiken.

Voor nu is het goed zoals het is. Ik ben gezond, heb een gezond gewicht, zie er goed uit (ook al zie ik dit zelf niet altijd) en ik ben nog steeds sterk. 100% sterker dan ik ooit was.

“You only fail when you stop trying”

About Lianne information