Speculaas Proteïne Baksels

Lianne

Speculaas Proteïne Baksels [Bars]

Ingrediënten:

  • 8 eetlepels appelmoes, zonder suiker (!)
  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 2 scoops whey zonder smaak
  • 2 4 eetlepels kokosbloesemsuiker of palmsuiker of basterdsuiker
  • 1 kopje havermeel of boekweitmeel
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1/2 eetlepel speculaas kruiden
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 – 1 theelepel kaneel (als je tenminste van extra kaneel houdt…)
  • 1/4 theelepel fijn zeezout
  • 1/4 theelepel stevia poeder OF zoetstof naar keuze… (let op dat de macro ratio daardoor kan veranderen!)
  • Amandelmelk indien nodig

Meng alle droge ingrediënten [houd kaneel en kokosbloesemsuiker apart] in een mengkom en mix alle vloeibare ingrediënten in een aparte kom. Als beide mengsels goed gemixt zijn kun je de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten doen. Meng alles goed door elkaar!

Oven voorverwarmen op 175 – 180 graden Celcius (afhankelijk van hoe sterk je oven is…)

Gebruik voor de bars een brownie-bakblik en vet deze in met een beetje roomboter of kokosolie, giet één deel van het beslag in het bakblik en bestrooi dit met 2 eetlepels kokosbloemsuiker en een theelepeltje kaneel (meer indien gewenst). Giet het restant van het beslag hier bovenop. Afhankelijk van het bakblik dat je gebruikt zal je de baktijd moeten bijstellen… maar in mijn geval was 17 minuten ideaal… dus tussen de 15 – 20 minuten ‘sounds good to me’???? Tip #1 Gebruik een vork of satéprikker om een “cinnamon swirl” te creëren als je de bars extra fancy wilt [zie foto hierboven???? ]

Laat de gebakken proteïne bars afkoelen voordat je ze in 12 stukken snijdt. Eén serving is 2 stukjes en de macro ratio is als volgt:
145 kcal; 19 gram koolhydraten, 10 gram proteïne, 2 gram vet [afhankelijk van je meelkeuze zal de nutriënten ratio iets kunnen afwijken! Let op; gebruik je meer suiker… dan zal je iets hoger uitkomen met de kcal en koolhydraten.]

Oldies, Protein Squares recept

Zoooo fluffy, chewy en verrassend vullend… dus voor iedereen die aan het ‘cutten’/afvallen is deze januari maand… MAKE THESE A.S.A.P.!

N.B. je kunt uiteraard experimenteren met allerlei smaken! Je kunt de zoetstoffen & specerijen ook achterwege laten en het baksel in plakken snijden als vervanging voor brood… Opties zijn oneindig, dus have fun with it! Tip #2 – deze bars kun je heel goed invriezen! Ze blijven ook na het ontdooien goed van smaak & textuur!

Enjoy!

About Lianne information